Ваше місто:

Київ

Мова сайту:

Ми у соц. мережах:

Пишіть нам:

Телефонуйте нам:

+38 (063) 076-51-63 +38 (073) 276-21-50
Калькулятор вартості

Зовнішнє оздоблення балкона сайдингом

01.03.2019

Зовнішнє оздоблення балкона

Перед початком скління потрібно виконати зовнішню обшивку балкона. Цей вид обшивки допомагає надати гарного вигляду, захистити балконні перекриття і дозволяє якісно зробити утеплення балкона.

Балкон под ключ Киев ул.МаршалаГречко фото 13

При правильному підході до зовнішньої обшивки балкона, можна зробити і повноцінну кімнату, яка буде затишна в будь-яку пору року.

Є багато матеріалів для зовнішньої обшивки, але деякі з них мають багато негативних факторів, тому потрібно правильно підійти до вибору матеріалу для фасадної частини балкона.

Найбільш «ходові» матеріали для фасадного оздоблення балкона:

  • Профнастил;
  • Пластикова вагонка;
  • Сайдинг;
  • Цокольный сайдинг.

Плюси та мінуси кожного матеріала

Профнастил

Виготовлений з оцинкованої сталі з хвилею в пару сантиметрів. Застосовується для зовнішнього оздоблення балкона та може застосовуватися для покрівлі даху. Позитивні характеристики профнастилу:

  • Міцний матеріал;
  • Невелика вага;
  • Пожежобезпечний;
  • Довгий термін експлуатації;
  • Не вигоряє на сонці.

Профнастил є недорогим матеріалом, що дозволяє зробити бюджетний ремонт фасадної частини балкона. Але, крім своїх позитивних характеристик, у профнастила є й негативні сторони:

  • Взимку «тягне» холод;
  • Влітку сильно нагрівається;
  • При сильному вітрі чутно гучні завивання;
  • Можлива деформація.

Ми не рекомендуємо використовувати профнастил для зовнішнього оздоблення балкона.

Пластикова вагонка

Теж бюджетний варіант для зовнішнього оздоблення балкона. Монтується на дерев’яну рейку чи металевий профіль. Незважаючи на те, що матеріал коштує недорого і має великий вибір кольорової гами, він швидко виходить з ладу. Середній термін експлуатації становить два-три роки.

Ми не рекомендуємо використовувати вагонку для зовнішнього оздоблення балкона.

Сайдинг

Найпопулярніший матеріал для зовнішньої обшивки балкона. Виглядає привабливо і легко монтується, а також має ще багато позитивних якостей:

  • Оптимальна вартість;
  • Екологічний матеріал, що не викликає алергії і не виділяє неприємні запахи;
  • Довгий термін служби;
  • Не горить, безпечний у цьому плані;
  • Не вигоряє на сонці;
  • Стійкий до морозів та інших зовнішніх факторів.

Фото Вынос балкона по полу под ключ Киев Ереванская 01

Ми рекомендуємо використовувати сайдинг для зовнішнього оздоблення балкона.

Цокольний сайдинг

Також практичний, як і вініловий сайдинг, але має вищу ціну. Цей матеріал підійде для любителів естетики. Якщо ви хочете здивувати людей красивим та стильним балконом, тоді можна використати цей матеріал в даній ситуації.

Виходячи з багаторічної практики, ми рекомендуємо своїм клієнтам використовувати вініловий сайдинг для зовнішньої обшивки балкона. Люди, які прислухалися до нашої поради, залишилися задоволеними та насолоджуються якістю вже довгий час.

Які роботи виконуються під час зовнішнього оздоблення балкона

Оскільки ми рекомендуємо вініловий сайдинг для виготовлення фасада на балконі, то на його прикладі розглянемо етапи оздоблювальних робіт.

Насамперед, виготовляється дерев’яна конструкція (обрешітка). Для неї найчастіше використовуємо рейку 20×40 мм. Далі відбувається утеплення балкона, ми радимо використовувати пінопласт для цієї мети. Стики між листами пінопласту треба ретельно “запінити”, щоб уникнути задування вітру та попадання вологи. На підготовлену поверхню для монтажу, кріпимо сайдинг.

На що варто звернути увагу!

Перед тим, як почати виконувати зовнішнє оздоблення балкона, слід переконатися у міцності перекриття. Якщо є невеликі сколи, виступи арматури чи інші дефекти їх треба усунути на початку оздоблювальних робіт. Якщо стирчить арматура, її треба обробити спеціальною ґрунтовкою по металу, щоб уникнути подальшої корозії.

Під час монтування сайдингу, необхідно стежити, щоб робота виконувалась якісно і смуги сайдинга були закріплені надійно, щоб не утворювалися зазори.

Утеплення балкона

Щоб зробити якісне утеплення балкона, достатньо використати пінопласт. Цей матеріал має хорошу тепловіддачу, що допоможе зберегти тепло на балконі у холодну пору.

Пінопласт коштує недорого і легко монтується. Єдиним недоліком вважається легкозаймистість матеріала, але після обшивки сайдингом про це не варто турбуватися.

Піноплекс також має хороші показники як утеплювач, але його єдиний мінус  ̶  це вища ціна. Якщо якість утеплення однакова що у пінопласту так і піноплексу, немає сенсу переплачувати.

Не рекомендується використовувати мінеральну вату для утеплення балкона. Мінвата коштує дорожче за пінопласт, а її мікрочастинки проникають у приміщення. Також, при використанні мінвати, немає можливості якісно закласти стики.

Вартість зовнішнього оздоблення сайдингом

На сьогоднішній день, початок 2019 року, зовнішнє оздоблення балкона сайдингом складає приблизно такі цифри:

  • П-подібний балкон стандартною довжиною в три метри та глибиною 0,8 метра коштуватиме в межах 4000 гривень.
  • Г-подібний балкон з такими ж параметрами коштує 3500 гривень.
  • Прямий балкон з довжиною в три метри коштуватиме приблизно 3000 гривень.

У вартість входять всі види робіт, необхідні для зовнішнього оздоблення сайдингом, а також вартість матеріала. Ціни, описані вище, актуальні на сьогоднішній день.

Фото Внутренняя отделка балкона под ключ Киев Светлицкого 13

Як досягти максимального ефекту при зовнішньому оздобленні

Щоб фасадна частина балкона прослужила 50 років і більше, необхідно здійснити правильний монтаж.

При встановленні дерев’яних рейок треба стежити, щоб вони були в одній площині, покручений балкон довго не порадує своїх власників.

Дерев’яні рейки мають бути високої якості та бути сухими. Також варто звернути увагу на те, що дешевий матеріал набагато гірший.

Щоб відлив був розташований по всій довжині.

Дотримуючись цих правил, можна збільшити термін служби зовнішньої обшивки балкона на термін більше ніж 50 років. Тим більше, що особливих зусиль для такого оздоблення не потрібно.

Висновок

Враховуючи всі нюанси матеріалів для зовнішньої обшивки балкона та великий досвід у даній галузі, ми сміливо рекомендуємо використовувати вініловий сайдинг. Це надасть балкону стильного вигляду та зробить його практичним на довгі роки.

Ми, виконуючи такий комплекс робіт, даємо своїм клієнтам гарантію на сім років, а це більше, ніж в інших організаціях.

Вынос балкона по подоконнику Киев Победы 118 фото 02

 

Популярне: Французький балкон | Балкон з виносом | Балкон “під ключ” | Внутрішнє оздоблення балкона | Теплий балкон

5/5 - (1 vote)

Схожі новини

3.6/5 - (19 votes)